Az Új Könyvpiac küldetése

Az Új Könyvpiac a rendszerváltozás utáni magyar könyvkiadás legrégibb lapja. Az újságot 1991-ben alapító Lafferton és Társa Kft. kezdettől fogva az olvasók hiteles és színvonalas tájékoztatását tartja szem előtt, független mindenfajta ideológiai irányultságtól. 

AZ ÚKP-ban hónapról hónapra rangos, elismert írók, kritikusok méltatják, ajánlják a megjelent újdonságokat az olvasók figyelmébe. A kiadvány rendszeresen közöl interjúkat, véleményeket, vitacikkeket, folyamatosan tájékoztatást ad a könyvszakma fontosabb eseményeiről, a könyvszakmai szervezetek állásfoglalásairól, felhívásairól, s kiemelt figyelmet fordít a határon túli magyar könyvkiadásra, valamint a világ könyvpiacának történéseire.

Az újság 2002 januárja óta színes, magazin formában jelenik meg. Alacsony ára, országos – hírlapárus és könyvesbolti – terjesztése biztosítja, hogy a megjelenő könyvújdonságokról és a könyvszakma legfontosabb eseményeiről a lehető legteljesebb körben tájékozódhassanak az olvasók. A laphoz vásárlás, illetve előfizetés útján lehet hozzájutni.

Az Új Könyvpiac – mellékleteivel, interaktív honlapjával, napi információs szolgálatával – jelenleg a könyvszakma elsőszámú tájékoztató orgánuma.

A szerkesztői közösség

  • pecsi gyorgyi
   Pécsi Györgyi 
   irodalomtörténész, az ÚKP olvsószerkesztője
  •  
  • lafferton kalman
   Lafferton Kálmán 
   az ÚKP felelős szerkesztője és kiadója
  • szerki
   Szerkesztőség: 
   Cím: 1043 Budapest, Bocskai u. 26.
   Tel.: (1) 210-9933
   Fax: (1) 210-9935
   E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.